Hyllypaikka
Henkilönnimi Ketola, Juha, kirjoittaja.
Nimeke- ja vastuullisuusmerkintö
Muut nimekkeet
Julkaistu Docendo, Jyväskylä : [2018]
EU:ssa
©2018
Luokituskoodi
Muu luokituskoodi
Ulkoasutiedot 163 sivua : kuvitettu ; 22 cm
Asiasana ruokahävikki biojätteet vähentäminen ruoka säilytys ruokaohjeet tähteet elämäntapa ekologisuus kuluttajakäyttäytyminen kestävä kulutus ympäristötietoisuus kotitaloudet
Aineiston lajityyppi/muoto
Henkilönnimi Kortesuo, Katleena, kirjoittaja. Sairanen, Mikko, kirjoittaja.
Elektronisen aineiston sijainti ja käyttö (URI) image/jpeg https://data.kirjavalitys.fi/data/servlets/ProductRequestServlet?action=getimage&ISBN=9789522915269 Kansikuva text/html https://data.kirjavalitys.fi/data/servlets/ProductRequestServlet?action=showreferat&ISBN=9789522915269 Kuvaus
ISBN
*00001914nam a22005054i 4500
*001467805
*003FI-Louna
*00520181017011959.7
*008181017t20182018fi ||||g |0| 0|fin|c
*020 $a978-952-291-526-9$qsidottu$c31,35 EUR
*035 $a(FI-BTJ)6838564
*035 $a(BIBITS-ALLFONS)1650602
*040 $aFI-NL$bfin$erda$dFI-BTJ
*0410 $afin
*084 $a68$2ykl
*084 $a37.8$2ykl
*084 $a66.94$2ykl
*1001 $aKetola, Juha,$ekirjoittaja.
*24510$aÄlä syötä ruokahukkaa /$cJuha Ketola, Katleena Kortesuo, Mikko Sairanen.
*2461 $iAlanimeke kannessa ja selässä: $aNäin käytät tähteet, säästät rahaa ja pelastat maapallon
*264 1$aJyväskylä :$bDocendo,$c[2018]
*264 3$aEU:ssa
*264 4$c©2018
*300 $a163 sivua :$bkuvitettu ;$c22 cm
*336 $ateksti$btxt$2rdacontent
*337 $akäytettävissä ilman laitetta$bn$2rdamedia
*338 $anide$bnc$2rdacarrier
*650 7$aruokahävikki$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p27352
*650 7$abiojätteet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p13945
*650 7$avähentäminen$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p7514
*650 7$aruoka$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p3670
*650 7$asäilytys$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p1047
*650 7$aruokaohjeet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p11273
*650 7$atähteet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p28182
*650 7$aelämäntapa$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8760
*650 7$aekologisuus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p22351
*650 7$akuluttajakäyttäytyminen$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8576
*650 7$akestävä kulutus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p24202
*650 7$aympäristötietoisuus$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p10
*650 7$akotitaloudet$2yso/fin$0http://www.yso.fi/onto/yso/p8562
*655 7$aoppaat (teokset)$2slm/fin$0http://urn.fi/URN:NBN:fi:au:slm:s202
*7001 $aKortesuo, Katleena,$ekirjoittaja.
*7001 $aSairanen, Mikko,$ekirjoittaja.
*852 $lKET
*852 $aFI-Hupi$h68
*852 $aFI-Jokio$h68
*852 $aFI-Ypaja$h68
*852 $aFI-Forka$h68
*85642$qimage/jpeg$uhttps://data.kirjavalitys.fi/data/servlets/ProductRequestServlet?action=getimage&ISBN=9789522915269$zKansikuva
*85642$qtext/html$uhttps://data.kirjavalitys.fi/data/servlets/ProductRequestServlet?action=showreferat&ISBN=9789522915269$zKuvaus
*971 $aKV$f10%$e28,48 EUR$m27804$t03
^
Tästä teoksesta ei ole arvioita.
Näpäytä
kun haluat kirjoittaa ensimmäisen arvion.
Ruokah�vikki kuriin!Lensiv�tk� taas viimeviikkoiset kastikkeenj�m�t roskiin? Unohtuivatko ev��t reppuun p�iv�n ajaksi? Happaniko maito kaappiin ja homehtuiko juustonkannikka? T�m� kirja auttaa sinua s��st�m��n ruokaa, rahaa ja resursseja � ja samalla pelastat maapallon.YK laski vuonna 2015, ett� jos maailman ruokah�vikki pienenisi nelj�nneksen, s��styv�ll� ruoalla voisi ruokkia koko maailman n�lk��n�kev�n v�est�n. Maailmanruoantuotantoa ei siis tarvitsisi lis�t�, jos ruokaa ei heitett�isi niin paljoa roskiin. Koko maailman tasolla ruokah�vikki on noin 30 prosenttia, ja Suomessakin 10�15 prosenttia. T�lle ongelmalle pystyt��n tekem��n paljonkin.�l� sy�t� ruokahukkaa � N�in k�yt�t t�hteet, s��st�t rahaa ja pelastat maapallon on kodin ja arjen opas, jossa kerrotaan, miten omaa ruokah�vikki� voi pienent��. L�hestymistapa on havainnollinen: n�in pystyt v�hent�m��n omaa h�vikki� ja s��st�m��n yhteisi� resursseja.Kirja on kirjoitettu ymp�rist�st� ja tulevaisuudesta huolta kantavalle kuluttajalle, mutta kirjasta on hy�ty� my�s ruoka-alan pienyritt�jille, joiden tavoitteena on pienent�� h�vikki�.Juha Ketola (s. 1978) on h�vikin pienent�miseen erikoistunut lean-mies. H�n on ty�skennellyt sek� p�ivitt�istavarakaupan ketjujen ett� elintarviketeollisuuden kanssa. Juhan h�vikin pienent�misen metodit ovat laajalti k�yt�ss� p�ivitt�istavarakaupassa, ja t�m� kirja tuo saman ammattitaidon my�s yksityistalouksien ja pienyritt�jien k�ytt��n.Katleena Kortesuo (s. 1975) on yritt�j�, tietokirjailija ja viestinn�n kouluttaja, joka on tehnyt yli 30 tietokirjaa. Katleenan plakkarissa on yksi Kultasulka, yksi Hopeasulka ja yksi Kultasulka-ehdokkuus. Katleenan blogi Ei oo totta on Suomen suosituin viestinn�n ja markkinoinnin blogi.Mikko Sairanen (s. 1979) on ruokabloggaaja ja kaupan alan ammattilainen, joka vastaa kirjan h�vikkiresepteist�. H�nen ruokafilosofiaansa kuuluu k�ytt�� kaikki kaapin perukoilta l�ytyv�t t�hteet,